01 října 2009

Hama

Bus vyšel na několik Syrských pounds. Byl o dost levnější než potom taxi na Garage. Úplně nejlevnější byl potom bus z Homsu do Hamy za celých 30pounds, což je 0,5 dolaru. Mezi Damaškem a Homsem stála cesta opravdu pěkným dálkovým autobusem 130, což je stále ještě méně, než jsme dali za taxik v Damašku.

Hama je příjemné město. Plná malých kluků, kteří zdraví svojí arabskou angličtinou "elou" a chtějí se fotit. Když ale nechcete, tak Vás nechají. Stále všechno porovnám s Indií. Tam člověka nenechali ani vydechnout. Tady se lidi usmívají, pokecají a moc rádi se fotí. Auta tůtají když je třeba, ne pořád. Jakási pravidla dopravy tady fungují a na otázku odkuď jste řeknou obdivně "Jo, číík. To je super!! Mám doma Škodu." Velmi příjemná změna.

Jídlo jsme ochutnali v restauraci s výhledem na "noria", což jsou na řece velká dřevěná kola používaná v zavlažovacím systému. Pan vrchní zmerčil šanci, tak nám natlačil velké menu za 400poundů, což je víc než průměr, nicméně kvalitou jídlo odpovídalo. Několik předkrmů, salát, kuřecí a jehněcí a pita. Výborná volba. Jmenují se Rawdal Restaurant.

Odpoledne bylo spací, navečer ochutnávací a prozkoumávací po místních bazaarech, které se zde jmenují "suq". Ochutnali jsme téměř veškeré cukrovinky a sladká pečiva, a že jich je! A zítra se zúčastníme výletu na Crack de Chavaliers, což je hrad jako z pohádek o rytířích.

Žádné komentáře:

Okomentovat