07 října 2009

7.10.2009

Slunce svitílo už od rána. Skvělý den na zevlení na pláži. Předtím se ještě podařilo Andy najít ztracený mobil, který nechala v kuchyni, když vařila. Radost měl nejvíc majitel hotelu, který ji v hledání pomáhal.

Opět jsme vyrazili po známé zakroucené asfaltce nahoru a hodně dolů. Svezl nás páreček z Latthakie. Asi nemuseli pracovat, protože jeli na výlet. Pláž jsme měli celou pro sebe. Toho využili komáři, kteří na nás začali pořádat hony. Andy jich už při převlíkání zabila asi 5. Krvelačné stvůry.

Promáslený den na sluníčku a ve vlnách. Docela jsme se vyblbli. Pozdravila jsem moře, že se zase vrátím a vyrazili jsme domů. To už bylo po páte odpoledne. Nahoru nás vezl chlapík co prodává fíky a ořechy. Před půlkou nás vysadil. Seděli jsme v kabině pro 2 ve 4. Labůžo. Druhý byl chlapík s osobákem, který má korbu. Martin mu dělal vepředu společnost a my se s Andy vzadu kochaly. Vítr ve vlasech byl moc přijemný. Chlapík sice neuměl ani slovo anglicky, ale Martin říkal, že si skvěle pokecali.

Večeře proběhla u paní Rosy v obchůdku s Falafelem (Andy to nazývá jídlem pro chudý, cca 7Kč). S paní jsme si taky pokecali. S angličtinou na tom byla stejně jako řidič.

V Kessabu je už pěkná kosa. Rozdíl mezí pláží a městečkem je asi 10C. Oba tu teď leží a spí, asi po tak náročném dni je to třeba. ;)

Zítra jedem do Allepa a na Mrtvá města. Vyzvedne si nás na nádraží Bashar, na nějž máme kontakt od Tomáše M. (Díky Tome!) I když jsme chtěli dojet taxíkem, stejně se nenechal přesvědčit a vyzvedne nás. Prý ho poznáme tak, že se pořád směje. Takže uvidíme uvidíme.

Ahmed opět volal. Sakra, kdy ho to přejde?

Žádné komentáře:

Okomentovat