02 ledna 2011

28.12. MATARAM - LOMBOK

Nezáživný přesun z Gili do hlavního města Lomboku. Zaprášené, hlučné, nezajímavé místo, které je přestupní stanicí pro další cesty. Hledali jsme public bus, abychom ušetřili peníze za přesun na Jávu a nakonec jsme skončili u koupi letenky. Autobus by jel 25hodin (šílenost) a stejně by nás nevyhodil tam, kde bychom potřebovali. Letenka byla za 50US, přičemž kodrcavý bus stál polovinu.

Podařilo se nám i pronajmout motorku, v tomto městě téměř nadlidský výkon a vyrazili jsme za město směr Kuta (zatím nezničené letovisko). Orientace podle mapy byla dost špatná, protože neodpovídala, ani silniční značení nepomohlo, takže jsme skončili na úpatí sopky Mt. Rinjani v jakési vesnici. Dali jsme si kafe v místním warungu, kam se sešla pomalu celá ves. Jeden člověk naštěstí uměl anglicky, takže jsme si rozumněli, pochválili jsme jim kafe (nám moc chutná), zkusili se domluvit posunky a vrátili se do hlučného a nehezkého ubytování.
Positivum dne bylo kafe s místními v bohem zapomenuté části a výborné jídlo v restaurantu na mořské potvory. Snad nejlepší krevety, na česneku co jsem kdy jedla s dušenou zeleninou podobnou špenátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat