15 prosince 2010

14.12.10 Kuta - Devátá vlna a surfařské začátky


Půjčili jsme si velkej a malej surf. Malýmu se říká bodyboard a je s ním sranda. Na velkej surf už jsou třeba větší vlny, který dnes chodily jak noty na buben. Já měla ten menší a párkrát se mi podařilo chytit ten okamžik, kdy se vlna láme těsně před človekem a na tom válci se člověk krásně sveze. Je to pěknej sport, dokážu si představit, že tu takhle měsíc zevlujem a trénujem chytání vln.
Dnes bylo pod mrakem, což jsem uvítala, protože jinak bych to asi odnesla pěkným spálením zad. Ve vodě jsme byli celé odpoledne, až jsem měla varhánkovatý prsty. Moře je neuvěřitelně teplé, pláž tmavá a voda tím pádem šedo - kalná, ale čistá, jen se zdá špinavá.

Už jsme se aklimatizovali a nacházíme spíš už jen milý lidi, většinou se krásně smějou a jejich výslovnost angličtiny mi dává zabrat. Oproti původnímu plánu zůstanem ještě den. Surf nás dostal a Martinovi to jde, párkrát se pěkně svezl. Na začátečníky myslim dobrý.

ZA DRUHÉ : Kdo v Kutě překoná intenzivní první vlnu náporu místních prodavačů, všemožně pokřikujících naháněčů do restaurací, troubících taksi - taxikářů, masérek s dobrou i tou méně dobrou pověstí, plážových prodejců ananasu, luků a šípů, korálků a tetování a v neposlední řadě pronajímatelů surfů a plážového vybavení, tak má šanci si uvědomit, že již druhý den chodí v krásně barevné květované košili aniž by pohoršoval své okolí, že dobré jídlo nemusí být vůbec drahé, že nejen taksikáři po sjednání ceny, ale také i většina místních se na vás umí mile přirozeně usmát, že dopřát si občas požitek hodinu a půl dlouhé masáže určitě stojí za to, že odmítnutý ananas na pláži může zamrzet a hlavně, že surf ování je velká zábava a pořádná makačka.

1 komentář: