15 prosince 2010

13.12.10 Kuta

Po téměř probděné noci, kdy jsme vedrem nemohli spát, jelikož je tu konstatně kolem 30. Jsme se ráno rozhodli, že se přesunem do lepšího pokoje. Myšárna, jak jsme dosavadnímu ubytku za 8 dolarů začli říkat nám přišla trochu moc špinavá.
Obešli jsme místní čtvrť a zjistili, že nejlepší nabídku má stejně pan domácí s druhou kategorií pokojů "pro fajnovky". Cena už je pravda vyšší, 15 dolarů za pokoj, ale je tu čisto. V Lonely Planet se sice píše, že pokoje stojí ještě míň, ale nevím kde ty ceny vzaly..

Dopoledne jsme prochodili po městě, a intenzita se kterou se na nás všichni vrhali byla neuvěřitelná. Vlezlé a někdy až agresivní hlášky a pobídky, abychom vešli do jejich obchůdků a krámků nás začli štvát během pár metrů. Hledali jsme trh s ovocem, který jsme nenašli, ale za to jsme našli strašně dlouhou a úzkou ulici vedoucí k moři plnou nepříjemných prodavačů.

Bali bylo objeveno jako turistická destinace někdy v 70.letech minulého století, zajímalo by mě, jak by to tu vypadalo bez masy bílých. Místní se jen přizpůsobili trhu, bohužel jsou teď úplně závislí na tom, kolik turistů přijede. Teď je to prý míň, než obvykle a všichni počínaje krejčím, až po taxikáře si stěžují. Možná proto jsou tak někteří drzí.

Každopádně moře a vlny mají pěkný, surfařů habakuk a taky toho ansamblu kolem. Večer ve víru velkoměsta nás přesvědčil o tom, že se budem poflakovat spíš v naší klidné čtvrti Legian, než kolem centra Kuty.

Žádné komentáře:

Okomentovat