18 října 2009

18.10. Výlet do Maaluly (by Andy)


Evka nás budí v 9:15, my jsme jí za "odměnu" vyslali koupit snídani. Já, díky podezřelým žaludečním pochodům, preventivně snídám jen hořký čaj, Evča s Martinem si dopřávají čerstvé placky plněné sýrem a kořením Zátách. V 10:00 jsme nastoupeni před hotelem a vyrážíme pěšmo na minibusové nádraží. Cestou jsme narazili na továrničičku na placky - jeden parostroj vyplivává jednu nafouklou placku za druhou a dva chlapíci na konci pásu je balí do igeliťáků.

Nádraží je od hotelu asi 15 minut chůze. Minibus do Maaluly vyráží za chvilku, co dosedneme. Po hodině jízdy nás vítá křesťanské skalní městečko, které se může pyšnit jedním z nejstarších kostelů na světě. Místní obyvatelé stále používají aramejský jazyk, který byl jazykem Ježíše Krista. Prošli jsme vesnicí, nahlédli do kapličky zabudované do skály a skalním kaňonem se vyšplhali až na vyhlídku. Druhou stranou jsme zase slezli dolů do centra, kde jsme navštívili místní pekárničku.

Cesta zpět do Damašku utekla, z minibusu jsme ale vystoupili dříve, protože doprava v centru stála a chůze se osvědčila být rychlejší. Zase jsme zašli do info centra, tentokrát zjistit, odkud vyjíždí autobus na letiště (ježišmarja my zítra už letíme!!!!!!!!áááá!!!!!!!). Naproti jsme si dali opět freshe do půl litru - Martin grepfruitový, já a Evka fruit mix - mňami!!! Cestou do hotelu jsme opět nakupovali, takže se náš výlet stal opravdovým celodeňákem. Po odpočinku na hotelu zase vyrážíme se kochat nočním Damaškem.

Žádné komentáře:

Okomentovat