16 května 2012

Placencia - Belize













Po třech dnech v Caye Caulker a nemožnosti se pořádně vykoupat jsme zvolili cestu úniku směrem na jih do Placencie. Jde o malé ospalé přímořské letovisko na poloostrově zhruba uprostřed Belizského pobřeží. Jelikož sezóna skončila, byli jsme tam téměř sami. Placencia má dlouhou písečnou pláž směrem na širé moře. Bohužel řasy se vyskytují i zde, ale část pláže kolem výběžku (kousek od Shell pumpy) je na koupání v pohodě.
Ubytování je zde dražší než na soutěživém trhu na Caye Caulker. Špatné nebylo u Lydie (je v Lonely Planet) za 50BD. Po pár dnech jsme náhodou zjistili, že zde má hotýlek i jeden český emigrant nedaleko Lydie – což jsme bohužel prošvihli.

V jednom z obchodů jsme potkali dvojici oloumoučáků, kteří cestují už 4 měsíc po Střední Americe směrem od Panamy vzhůru. Díky jejich zkušenostem jsme trochu přehodnotili naše plány na další cestování. Taky nám doporučili zajet ještě na jeden nedaleký mikro ostrůvek jménem Tabacco Caye, kde je korál hned u břehu a něm by být problém se zde potápět. Vyrazili jsme tedy tam.

Žádné komentáře:

Okomentovat