10 prosince 2010

Světlé zítřky



Po hektických dnech jsme konečně nasedli v promrzlé Praze do Airbusu od Emirates a mířili směr Dubaj.
Letiště v Dubaji rozhodně nedostatkemm peněz netrpí a je to na něm znát, architektura, materiály a proveden. Je libo tropická zahrada uprostřed obří haly? Ale ano, jistě, ozvalo se ze sluchátka Machovi a Šebestový..
To jsem odbočila, nicméně je obří a pěkný.

Někdy kolem čtvrtý odpoledne jsme dorazili do Kuala Lumpur. Letiště už podstatně menší, ale do centra vede KL Ekspres (všechna X se píšou KS, takže TAXI je TAKSI:), takovy pendolino do centra. Kuala Lumpur je hodně zelený, příjemný, nezasmraděný, malý a živý město. Až nás to překvapilo.
Jelikož dohaníme časový rozdíl, spali jsme asi 15 hodin a tak máme zmatek v čase a ve dnech. Dneska jsme zvládli krásnou Lake Garden, taková místní tropická Stromovka s Motýlím parkem a Orchidevou zahradou.




Všude chodíme pěšky i když nám bylo řečeno, že je to STRAŠNĚ daleko, což pro domorodce znamená jít více jak 5 min. Čímž nám je tohle město ještě příjemnější.

Je to tu taková zajímavá směsice náboženství a kultur. Vyskytuje se tu islám, hindu, budhismus a taosimus od číňanů. Necítíme se tu tak pod dohledem jako v Sýrii, ani tak exotičtí jako v Kašmíru, ani nás na ulici lidi neotravují tak jako v Indii. Lidi milí, usměvaví, příjemní. Má to od všeho, co jsme zatím zažili, něco a moc nás to baví.

Žádné komentáře:

Okomentovat