19 prosince 2010

16.12.10 UBUD

Klimatizovanou a naprosto nedobrodružnou karou jménem SHUTTLE BUS, rozuměj auťák pro turisty, nás převezl z Kuty do Ubudu. Chtěli jsme si to dát jako domorodci, pěkně namačkaní ve vozidle zvaném BEMO, takový sběrný autobusek, ale v Denpassaru bychom museli dvakrát složitě přesedat, což se nám nechtělo, jelikož našeho času si vážíme.Jiná střední varianta nebyla, takže ve voze, kam by se místních vešlo 10 jsme jeli 4, pěkně rozvalení a trochu znudění.
Ubud je už výš v kopcích, má příjemné klima, asi 4 hlavní ulice, kolem kterých se všechno točí a Opičí chrám. Tvrdí se, že Ubud je místem mystickým, kde zakotvilo spousta umělců. Ve skutečnosti je tu spousta krámků prodávajících jakože umění.
Když jsme procházeli městečko, našli jsme konečně i trh s ovocem (hurá) a ochutnávali všechno na co jsme přišli. Teď dozrávají manga, lichi, pak pár věcí který nevíme jak se jmenují :) ale jsou dobrý, většina má šlupku, takže i bezpečný.

Při návštěvě Ubudu doporučujeme zajít na představení tradičního tance KECAK. Jestli si někdo vybavuje film Baraka, kde mnoho chlapíků sedí do kruhu, třepetají rukama a dělají zválštní zvuk “cak cak cak”, tak to je přesně tento tanec. Příběh byl z Hinduistickéo náboženství, představoval souboj zlých duchů, kteří chtěli ukořistit princeznu Sita a “cak cak cak” muži jí chránili.
Na fotky málo světla ale zážitek z jejich 50hlasého souboru jsme měli velký. na závěr´jeden z nich skákal přes oheň.

Koupili jsme mapu Bali a další den vyrazíme na obhlídku ostrova po vlastní ose. Už nás ten jednoduchý turismus nebaví.

Žádné komentáře:

Okomentovat