06 června 2012

Konec cesty a Liberia v Costa Rice

San Juan del Sur je nedaleko hranic s Costa Ricou, kam jsme měli namířeno. Nikde jsme pořádně nenašla za jak dlouho se dá přejet se San Juanu do Liberie. Letadlo nám letělo v půl druhé odpoledne, ale kvůli USA kontrolám trvá odbavení déle. Pro sichr jsme radši v Liberii přespali (30USD za to co v Nicaragui platili 15-20USD). Na letišti nás ještě velmi nemile překvapila odletová taxa, která byla přehnaně vysoká (26USD na hlavu !), s kyselým ksichtem jsme zaplatili u okýnka milé úřednici a snažili jsme se jí vysvětlit, že jsme tu nebyli ani 24hodin. Bohužel je jedno jak dlouho se tam člověk zdržel. Prý do 12hodin od přechodu hranice by se neplatila.
Dnes bych tento přesun udělala jinak. Taxík ze SJS na hranice vyjde na 18USD, hranice otevírají za rozednění – kolem 5, pak busem do Liberie (asi 2hodiny jízdy) a z „dálnice“ Panamericany kde autobus zastaví taxíkem na letiště.

Liberie působí už mnohem více evropsky a vyspěle než ostatní země centrální Ameriky. Je to jedna z mála destinací kam Američani jezdí už dlohou dobu. Poměrně drahá a evropsky působící destinace. Nemůžu ale říct o zemi více, neboť jsme tam pouze přespávali.

A tím naše cesta končí. Bohužel.

Žádné komentáře:

Okomentovat