29 dubna 2012

28.4. Teotihuacan




Navštívili jsme Teotihuacán - určitě znáte z fotek, dvě pyramidy z dávných dob. Jsou kousek od Mexico City a dobře dostupné, takže jsme ráno vyrazili. My, nízkonákladoví cestovatelé, jsme si nechali ujít šanci jet na tématický zájezd s hostelem kde bydlíme a zaplatit za něj 60USD. Sice jsme několikrát v metru přesedali a chvíli hledali správnou busovou společnost, která tam jezdí, ale vyšlo nás to všeho všudy 15USD.

Teotihuacán patří do kategorie "must see" - musíte vidět, když tu jste. Jsou to pozůstatky z dávných civilizací, v tomto případě teotihuacánců, jejichž sofistikované velkoměsto mělo v době největšího rozmachu 100.000 obyvatel a rozkládalo se na 20km2. Skončili kolem roku 700 n.l. Zajímavé místo pod záštitou UNESCO. Zatím se vykopalo jen malé procento veškerých nálezů, a dál se v nich pokračuje. Nicméně je zaneřáděno prodavači cetek, prý pravého obsidiánu a kdovíčeho ještě. Aneb vymačkejte z turistů maximum a vkusem prodávaných věcí lehce připomínající Karlštejn. Asi bychom se sem znovu nevrátili, ale za návštěvu to stojí.

Zítra večer pojedeme směr Palenque - další must see pyramidy. Je to 13hodin autobusem přes noc. Nevíme jak budeme následně na netu, tak prosím trpělivé čtenáře o strpení.

Jo, a našla jsem chybu v zobrazování komentářů, teď by to mělo už pracovat správně, tak pište pište, budem se na ně těšit.

1 komentář: